Donald Trump elítéli a philadelphiai zsidótemető meggyalázását

Külföld, 2017.02.27

Donald Trump elnök elítéli a philadelphiai zsidótemető meggyalázását, és aggasztják őt az antiszemita és más gyűlöletkeltő megnyilvánulások.

Az elnök álláspontját Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője ismertette szokásos napi tájékoztatóján.

Spicer leszögezte: "az elnököt változatlanul mélyen elkeserítik és aggasztják a zsidótemetőkben elkövetett vandalizmusról szóló jelentések". Majd hangsúlyozta, hogy Donald Trump "változatlanul a lehető leghatározottabban elítéli az antiszemitizmus bármely megnyilvánulását, valamint a gyűlöletkető cselekedeteket".

Philadelphiában vasárnapra virradóra a zsidótemetőben mintegy száz síremléket törtek össze, alig egy héttel azt követően, hogy a Missouriban lévő St. Louis zsidótemetőjét szintén meggyalázták.

A Zsidó Közösségi Központok (JCC) észak-amerikai szövetsége hétfőn arra szólította fel a szövetségi kormányzatot, hogy erőteljesen emelje fel hangját az antiszemitizmus ellen. "Közösségünk tagjai gyors és összehangolt cselekvést sürgetnek a szövetségi tisztségviselők részéről a közösségeinkben aggodalmat és félelmet kelteni igyekvő elkövető, vagy elkövetők azonosításában és elfogásában" - szögezte le közleményében David Posner, a JCC észak-amerikai szövetségének stratégiai igazgatója. A szervezet egyébként hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy az idén legalább tizenegy szövetségi államban kaptak bombafenyegetést zsidó iskolák és közösségi központok. A bombafenyegetések egy része alaptalannak bizonyult.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo, hétfőn elrendelte az állam rendőreinek, hogy"teljes erővel" nyomozzanak a bombafenyegetések felelőseinek megtalálálása érdekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!