Donald Trump elnök bírálta a lánya cégétől elforduló áruházláncot

Külföld, 2017.02.08

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben bírálta a Nordstrom-áruházláncot, mert nem rendel többé a lánya, Ivanka cégétől divatcikkeket.

Hat nappal azt követően, hogy a jobbára luxuscikkeket forgalmazó Nordstrom-áruházláncot bejelentette, nem rendel többé Ivanka Trump divatkollekciójából, az elnök Twitter-bejegyzésben bírálta a döntést.

Miközben a Nordstrom közlése szerint a rendelést a kereslet visszaesése miatt mondták vissza, Trump az üzenetben azt panaszolta, hogy a lányával tisztességtelenül bánnak. Pedig - mint írta - "Ivanka nagyszerű ember". Foglalkozott a Nordstrom döntésével Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője is. Szokásos napi sajtóértekezletén szerdán a szóvivő azt hangsúlyozta, hogy az áruház döntése közvetlen támadás az elnök politikája, egyben pedig az Ivanka Trump által fémjelzett divatkollekció ellen ellen. A szóvivő szerint az elnöknek "joga van ahhoz, hogy apaként kiálljon a gyermekei mellett".

A Nordstrom nem kommentálta az elnöki bejegyzést.

Donald Trump Twitter-bejegyzése után a Nordstom tőzsdei részvényeinek értéke csökkenni kezdett. Jobboldali civil szervezetek és internetes orgánumok akciót hirdettek az Ivanka Trump-portékák vásárlására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!