Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Donald Trump közleményben dicséri a fiát az orosz e-mailek nyilvánosságra hozataláért

Külföld, 2017.07.11

Donald Trump amerikai elnök közleményben dicsérte legidősebb fiát, mert nyilvánosságra hozta az orosz ügyvédnővel folytatott tárgyalásairól szóló elektronikus leveleket.

Az elnök közleményét a Fehér Ház helyettes szóvivője, Sarah Huckabee Sanders ismertette a szokásos napi sajtóértekezleten.

Donald Trump "minőségi embernek" nevezte legidősebb fiát, és dicsérte törekvését az átláthatóságra.

Sarah Huckabee Sanders a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az elnököt frusztrálja, hogy Oroszország témája változatlanul napirenden van, s szeretné, ha túllépnének ezen. A továbbiakban a Fehér Ház nem is kíván kommentárt fűzni az ügyhöz. Ahogy a helyettes szóvivő fogalmazott: "Valamennyi érintett fél" egyetértett a döntéssel, miszerint ifjabb Donald Trump nyilvánosságra hozott e-mailjeivel a Fehér Ház a jövőben korlátozott mértékben foglalkozik. Minden további kérdésre az elnök és az elnök fiának külső jogi tanácsadói adnak majd választ - szögezte le. A helyettes szóvivő nevetségesnek minősítette, hogy az orosz kapcsolatok ügyében hamis esküt és hazaárulást emlegetnek egyesek.

Chuck Schumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője közben nyilatkozatban szólította fel ifjabb Donald Trumpot, hogy adja át az oroszországi levelezéséről valamennyi dokumentumot. Schumer egyúttal a képviselőház republikánus politikusait is felszólította, hogy szavazzák meg az Oroszország szankcionálásáról szóló, a szenátus által már korábban előterjesztett törvényjavaslatot. "Ami sok, az sok" - fogalmazott nyilatkozatában Schumer szenátor.

Sürgette ifjabb Donald Trump szenátusi meghallgatását Diane Feinstein, a szenátus igazságügyi bizottságának befolyásos demokrata párti tagja is.

A Fehér Házban tartott napi sajtóértekezlettel csaknem egy időben tartott sajtótájékoztatót a külügyminisztériumban Heather Nauert külügyi szóvivő is. Bejelentette: jövő hétfőn Washington vendége lesz Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. Rjabkov várhatóan Thomas Shannon politikai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettessel tárgyal majd.

Az orosz diplomata látogatását a múlt hónapra tervezték, de akkor Moszkva lemondta, válaszul arra, hogy az amerikai kormány további 38 orosz személyt és vállalatot tett szankciós listára ukrajnai tevékenységük miatt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!