Donald Trump szerint az őt gyakran bíráló korábbi tanácsadója, Steve Bannon "elvesztette az eszét"

Külföld, 2018.01.03

Donald Trump amerikai elnök szerdán közleményben tudatta, hogy korábbi stratégiai főtanácsadója, Steve Bannon szerinte "elvesztette az eszét".

Trump a közleményben úgy fogalmazott: "Steve Bannon nemcsak az állását, hanem az eszét is elveszítette".

Az elnök azt követően hozta nyilvánosságra felháborodását, hogy a New York Magazine című lap szerdán részleteket közölt egy új könyvből, amelyet Michael Wolff írt ugyan, de a háttérben szinte bizonyosan Steve Bannon egyetértésével és kiszivárogtatásaival.

A Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről című könyvben Bannon, aki a kampányban vezető tanácsadója, majd a Fehér Házban stratégiai tanácsadója volt Donald Trumpnak, a többi között elmondja, hogy Trump soha nem számított a választási győzelemre, csupán azzal kalkulált, hogy elnökjelöltsége sokat használ majd üzleti ügyeinek és "feltáratlan lehetőségeket rejt magában". A könyv állítása szerint Bannon "árulásnak" nevezte Trump veje, Jared Kushner és legidősebb fia, ifjabb Donald Trump oroszokkal folytatott találkozóit a választási kampány idején.

Közleményében Trump nyersen megtagadta Bannont. "Steve Bannonnak semmi köze sem hozzám, sem az elnökségemhez" - fogalmazott.

A Fehér Ház szóvivője szintén visszautasította a könyvben foglalt állításokat. Sarah Huckabee Sanders szerint a könyv "tele van jelentéktelen és az elnökkel kapcsolatban nem álló emberek hamis és félrevezető történeteivel". Huckabee Sanders úgy fogalmazott: "egy hitvány és fiktív pletykakönyvben való közreműködés csak szomorú és elkeseredett kísérlet arra, hogy a résztvevők azt szeretnék, vegyék észre őket".

Amerikai sajtójelentések szerint Bannon már korábban is magára haragította Trumpot. Legutóbb decemberben, amikor a Vanity Fair című magazin hosszas Bannon-portrét közölt, amelyben az augusztusban elbocsátott volt tanácsadó név szerint, nyíltan bírálta Trump lányát, Ivankát és Ivanka férjét, a Fehér Ház egyik főtanácsadójává kinevezett Kushnert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!