Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Külföld, 2024.03.16

Egy fegyveres túszejtő elbarikádozta magát szombaton egy családi házban az egyesült államokbeli New Jersey állam egyik kisvárosában, miután a szomszédos Pennsylvania államban megölt legalább három embert, köztük gyermekei anyját.

A rendőrség és az ügyészség Pennsylvania államban szombaton tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 26 éves Andre Gordon Philadelphia elővárosában, Falls Township településen - két családi házban - legalább három emberrel végzett.

Az egyik helyszínen egy 25 éves nőt gyilkolt meg, valamint egy másik nőt, a feltételezések szerint az előbbi nő anyját. Az erőszakos támadás idején a gyermekek is az épületben voltak. Egy másik helyszínen egy embert lőtt le, a feltételezések szerint saját 13 éves húgát. A lövöldözésekben egy további ember megsebesült, akit kórházba vittek - derült ki a hatóságok előzetes közléseiből.

A szombat reggel elkövetett gyilkosságok után a férfi elmenekült, és egy közeli üzlet parkolójában autót rabolt, annak vezetőjét fegyverrel kényszerítve a jármű átadására. Nem sokkal később a hatóságok elhagyva megtalálták a járművet.

Ezt követően Andre Gordon - átlépve az államhatárt - a New Jersey állambeli Trentonben egy családi házban elbarikádozta magát túszokkal. A rendőrség a helyszínre nagy erőkkel vonult ki, köztük a bevetési egységekkel és túsztárgyalókkal. A hatóságok közlése szerint Andre Gordon jelenleg hajléktalan, a feltételezések alapján családi dráma áll a többszörös gyilkosság hátterében.

A rendőrség szombat délelőtt felhívást adott ki, hogy a férfi rendkívül veszélyes, több fegyverrel rendelkezhet, és arra szólította fel Falls Township lakosait, hogy maradjanak otthon, s távol az ablaktól. A gyilkosságok elkövetésének körzetében a figyelmeztetést később feloldották, miután biztossá vált, hogy a tettes elhagyta a környéket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!