Élelmiszer-minőség - Sobotka: az uniónak az emberek hétköznapi problémáit kell megoldania

Külföld, 2017.10.13

Az Európai Uniós hatóságoknak az emberek hétköznapi problémáira kell megoldást találniuk, és a kettős termékminőség ilyen ügy - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök azon a pozsonyi találkozón, amelyet a kettős termékminőség gyakorlatának a megszűntetéséért tartanak a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) kormányfőinek, illetve az összes uniós tagország képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével pénteken.

Bohuslav Sobotka a találkozó megnyitóján elmondott beszédében rámutatott: a kettős termékminőség a termékek széles körét érinti, ezért széleskörű együttműködéssel kell európai megoldást találni a problémára.

A cseh kormányfő a megoldáskereséssel kapcsolatban nagyon értékesnek és fontosnak nevezte a V4-es együttműködést, ami reményei szerint elvezethet a megoldáshoz, ugyanakkor rámutatott: az Európai Bizottságnak (EB) is aktív hozzáállását kell tanúsítania az ügyben.

"Nemcsak az élelmiszerek minőségéről van szó, hanem arról, hogy ez a gyakorlat másodrangúvá teszi az európai polgárok egy részét" - hangsúlyozta Sobotka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!