Férfi kézilabda Eb - Bartucz szerint "brutálisan" jó volt a magyarok védekezése

Külföld, 2024.01.15

A kapus Bartucz László szerint "brutálisan" jól működött a magyar férfi kézilabda-válogatott védekezése vasárnap a Szerbia ellen 28-27-re megnyert Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Férfi kézilabda Eb - Szerbia - Magyarország "Mindenki csinálta a feladatát azok alapján, amiket megbeszéltünk és elemeztünk. Látszott, hogy ez jól működött. Brutális védekezést raktak le a srácok ezen a meccsen, tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni" - nyilatkozta a Tatabánya kapusa.

Bartucz az első félidő végén és a második felvonás elején már pályán volt néhány másodperc erejéig, majd a 44. perctől csak ő állt a magyar kapuban, és hat védéssel járult hozzá a sikerhez.

"Arra összpontosítottam, hogy lökni kell egyet a szekéren. Beálltam, csak élvezni akartam a játékot, és ez sikerült is" - fűzte hozzá.

A válogatott az 52. percben öt, az 59. percben három góllal vezetett, de végül csak egy találattal nyert. Ennek kapcsán Bartucz megjegyezte, nem megszokott, hogy kijön teljes letámadásra egy csapat, ahogyan a szerb tette vasárnap, ezt általában nem szokták az edzéseken gyakorolni, szerinte ezért veszítettek néhányszor labdát.

"Nem bánom, hogy így alakult a vége, mert ebből is tudtunk tanulni, hogyan kell menedzselni ezt a játékelemet" - szögezte le.

Saját remek produkciójáról szerényen csak annyit mondott, mindig próbál jól felkészülni minden ellenfélre, de a kapus és a védekezők összhangjának stimmelnie kell ahhoz, hogy ilyen teljesítményt tudjanak nyújtani, továbbá a napi forma is fontos.

"Volt bennem egy óriási labdaéhség is, mert már régen álltam a kapuban tétmeccsen. Ezeknek az egyvelege jöhetett ki a mérkőzés folyamán."

A magyar együttes pénteken Montenegrót 26-24-re győzte le, a szerbek elleni sikerrel biztosította helyét a középdöntőben, kedden 20.30-tól pedig Izland ellen zárja a csoportkört. A kapus szerint biztosan nagyon komoly mérkőzés lesz a keddi, mert lehetséges, hogy az északi szigetország csapatának kell majd egy pont a továbbjutáshoz, a magyarok viszont szeretnének elsőként továbblépni a csoportból és minden mérkőzésüket megnyerni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!