Gál Kinga: Magyarország továbbra sem áll be a háborúpártiak sorába, nem küld fegyvereket, nem enged az illegális bevándorlásnak és nem engedi, hogy a gyermekeket genderpropagandával mérgezzék

Külföld, 2024.04.16

Az európai választásoknak változást kell hozniuk, meg kell védeniük a tagállamok önállóságát, és gátat kell szabniuk a brüsszeli centralista törekvéseknek - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben kedden.

A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva Gál Kinga arról tájékoztatott, hogy a brüsszeli hatóságok megpróbálták és továbbra is megpróbálják ellehetetleníteni a konferencia megtartását.

Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "hihetetlen, hogy 20 évvel azután, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, azt kell megélnünk, hogy ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, ugyanúgy küzdenünk kell a véleménynyilvánítási szabadságért itt Nyugat-Európában, mint ahogy annak idején küzdöttünk a kommunista évek alatt".

Ez a legdurvább bizonyítéka annak, - mint fogalmazott - "amit már évek óta mondunk, amit a bőrünkön érzünk", ha egy demokratikus kormány nem illik bele a fősodorba, azt mindenáron, minden eszközzel el kell tiporni. Magyarország azonban továbbra sem áll be a háborúpártiak sorába, nem küld fegyvereket, nem enged az illegális bevándorlásnak és nem engedi, hogy a gyermekeket genderpropagandával mérgezzék - jelentette ki.

A brüsszeli Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia azt bizonyítja, hogy Magyarország nincs egyedül Európában - emelte ki.

Az európai parlamenti választás tétje az, hogy a konzervatív jobboldal megerősödve és győzelmesen kerüljön ki, és együttműködve az azonos gondolkodású partnerekkel változásokat lehessen elérni, és visszatérni a normalitáshoz - tette hozzá Gál Kinga.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!