Gyűlöletbeszéd miatt egy tunéziai imám kiutasítását kezdeményezte a francia belügyminiszter

Külföld, 2024.02.19

Gyűlöletbeszéd miatt egy tunéziai imám tartózkodási engedélyének visszavonását és kitoloncolását kezdeményezte Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

Az X közösségi oldalon vasárnap közzétett üzenetében a tárcavezető hozzátette, hogy utasította a dél-franciaországi Gard megye prefektusát, Jérome Bonet-t, hogy tegyen feljelentést az ügyészségen az imám kijelentései miatt. Gérald Darmanin kijelentette, hogy "egyetlen gyűlöletkeltő felhívás sem marad válasz nélkül".

A közösségi oldalakon közzétett első videóban a dél-franciaországi Bagnols-sur-Ceze település imámja, Mahjoub Mahjoubi a "trikoloros zászlót" "sátáni zászlónak" nevezte, amelynek "nincs értéke Allah előtt", de azt nem pontosította, hogy a francia zászlóra célzott-e. Egy hosszabb, szintén a közösségi oldalakon közzétett felvételen Mahdi érkezéséről beszél, aki egyesíteni fogja az összes muzulmánt. "Megnevezi magát, és akkor minden kormányzat el fog bukni. Nem lesznek többé ezek a trikoloros zászlók, amelyek fejfájást okoznak, és amelyeknek nincs értékük Allah szemében. Az egyetlen értékük sátáni érték" - mondta franciául az imám. Majd így folytatta: "Nézzétek meg ezeket a zászlókat, amelyeket a mérkőzéseken lengetnek (...) Ezek sátáni zászlók, amelyek semmit sem érnek. Azok az emberek, akik ránk erőszakolták őket, egyszerűen megpróbálják elérni, hogy gyűlöljük egymást, hogy ne szeressük egymást, hogy gyűlöletet ültessünk a szívünkbe".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!