Hétmillió forint értékű vitamincsomaggal segíti Ukrajnát a Béres Alapítvány

Külföld, 2023.07.25

A háború miatt nélkülözni kényszerülő civil lakosság egészségének megőrzése céljából hétmillió forint értékű vitamincsomagot adott át kedden Magyarország Ungvári Főkonzulátusa a kárpátaljai katonai közigazgatás vezetőinek.

A Béres Alapítvány felajánlásából összeállított szállítmány vitaminkészítményeket és étrend-kiegészítőket tartalmaz, amelyek Ukrajnán belüli elosztását és célba juttatását a kárpátaljai katonai közigazgatással együttműködő Family of Christ International jótékonysági alapítvány végzi.

Az adomány átadásán Vida László, Magyarország ungvári főkonzulátusának első beosztott konzulja emlékeztetett arra, hogy a Béres Gyógyszergyár a háború első napjától kezdve támogatja a rászorulókat. A mostani termékadománnyal együtt eddig összesen 35 millió forint értékű készítménnyel segítette a Béres Alapítvány az ukrajnai lakosságot.

A diplomata aláhúzta: a folyamatos magyar állami segítségnyújtás mellett az ukrajnaiakat a magánvállalkozók és az egyszerű emberek is erejükhöz mérten támogatják. A mai átadás is azt mutatja "mennyire szolidáris a magyar társadalom, a magyar üzleti élet Ukrajnával, Kárpátaljával" - fogalmazott.

Amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, Magyarország egy emberként megmozdult, és azóta folyamatosan segít. "Ukrajna számíthat Magyarországra ezekben a nehéz időkben" - jelentette ki Vida László, aki megköszönte a kárpátaljai katonai közigazgatás vezetőinek és munkatársainak azt "a hatékony együttműködést", amely humanitárius területen Kárpátalja és Magyarország között, a kárpátaljai vezetés és a főkonzulátus között kialakult.

Vaszil Ivancso, a kárpátaljai katonai közigazgatás helyettes vezetője köszönetet mondott az "Ukrajna mellett álló magyar népnek", valamint az ungvári főkonzulátusnak a segélyszállítmányok célba juttatásában kifejtett maximális támogatásáért. Elmondta: a mostani segély javarészt a háború által leginkább sújtott Herszon, Zaporizzsja és Mikolajiv térségében élők egészségének megőrzéséhez járul hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!