Húsvét - Visszatérnek a géppisztolyos rendőrök Prága utcáira

Külföld, 2017.04.12

Visszatérnek a géppisztolyos rendőrjárőrök a húsvéti ünnepekre a cseh főváros utcáira és a csehországi nemzetközi repülőterekre - közölte Milan Chovanec belügyminiszter szerdán Prágában.

Hangoztatta, hogy megelőző intézkedésről van szó, mert a cseh hatóságoknak nincsenek olyan értesüléseik, miszerint bármiféle terrorveszély fenyegetne az országban.

A több mint 500 géppisztolyos rendőr - társaival együtt - elsősorban azokat a helyeket fogja felügyelni, ahol a húsvéti ünnepek alkalmával nagyszámú turista és hazai lakos gyűlik össze, valamint a nemzetközi repülőtereket és néhány, a turisták által kedvelt vidéki célpontot.

"A húsvéti ünnepek és a pészah (zsidó húsvét) idejére megerősítjük a rendőri ügyeleteket. A hadsereg mintegy 600 katonája is készenlétben lesz, de nem számolunk azzal, hogy bevetésükre szükség lenne" - fejtette ki a cseh belügyminiszter.

Géppisztolyos rendőrjárőrök legutóbb tavaly karácsonykor voltak láthatóak a cseh fővárosban, illetve a nagyobb turistaközpontokban és a repülőtereken.

Húsvétkor a cseh rendőrség már hagyományosan országszerte megerősíti a közúti forgalom ellenőrzését. A szerdán kezdődött, egy hétig tartó akcióba mintegy 3000 rendőr kapcsolódik be - jelentette be Milan Chovanec.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!