II. Erzsébet halála - A hazaszeretet a méltóság és a stabilitás példájaként, a monarchia jelképeként emlékeztek a királynőre szlovák vezető politikusok

Külföld, 2022.09.09

A hazaszeretet a méltóság és a stabilitás példájaként, a monarchia jelképeként emlékeztek II. Erzsébet királynőre szlovák vezető politikusok részvétnyilvánításaikban pénteken.

II. Erzsébet tisztelt uralkodó és az újkori monarchia jelképe volt, távozásával az emberi történelem egy egész korszaka ér véget - jelentette ki Eduard Heger szlovák kormányfő, aki mély és őszinte részvétét fejezte ki a királynő halála miatt a királyi családnak, az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség népének. Hozzátette: A királynő példamutatóan állt hozzá a nehéz pillanatokhoz és mindig erőt és méltóságot sugárzott. A miniszterelnök részvétnyilvánítását a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte. II. Erzsébet 70 éves uralkodása alatt a megingathatatlan vezető és a hazája iránti szolgálat példaképe volt és inspirációvá vált mindenki számára - írta részvétnyilvánításában Zuzana Caputová, szlovák államfő. II. Erzsébet személyisége a királyság stabilitásának záloga volt, egy nem egyszerű időszakban lépett a trónra és egy ugyancsak összetett időszakban hagyja el hazáját - írta részvétnyilvánításában Boris Kollár a szlovák parlament elnöke. Olyan személyiség távozott, aki kitörölhetetlen módon jelképezte a demokratikus értékeket, az Egyesült Királyságot és a haza szolgálatát - mondta őszinte részvétét kifejezve Ivan Korcok, szlovák külügyminiszter.

II. Erzsébet 96 éves korában csütörtökön hunyt el nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoralban. Az Egyesült Királyságban pénteken nemzeti gyász kezdődött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!