Illegális bevándorlás - Romániában regisztrált menedékkérők próbáltak Magyarországra szökni

Külföld, 2017.03.24

Romániában nyilvántartásba vett menedékkérőket fogott el a román határrendészet a Csanád-Kiszombor határátkelő közelében, akik illegálisan próbáltak átjutni a román-magyar határon.

A román határrendészet pénteki közleménye szerint öt iraki és szíriai felnőttről, illetve négy gyerekről van szó: elmondásuk szerint egy nyugat-európai országba próbáltak eljutni. A határrendészet tiltott határátlépési kísérlet gyanújával kezdeményezett bűnvádi eljárást ellenük, a migránsokat pedig átadta a menedékkérők elhelyezésére kialakított temesvári regionális központnak.

Péntek hajnalban a szerb határszakaszon is határsértőket fogott el a román határrendészet: a nyolc férfiből, két nőből és hat kiskorúból álló csoportot a Krassó-Szörény megyei Kákófalva (Gradinari) térségében, hajnali fél négykor tartóztatták fel. Kihallgatásuk során kiderült, hogy iráni, iraki, és afganisztáni állampolgárok, akik szintén Nyugat-Európába akarnak eljutni.

Románia a Szerbiából érkező határsértőket a két ország közötti visszafogadási egyezmény alapján visszaküldi Szerbiába.

Az utóbbi hónapokban a román-magyar határon többször fogtak el olyan migránsokat, akik Romániától már menedéket kértek, de nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem illegálisan próbálták folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!