Izraeli-palesztin - Élet elleni fenyegetés bűntettel vádolják az amerikai Cornell Egyetemen egyik diákját

Külföld, 2023.11.01

Élet és testi épség elleni fenyegetés bűntettel vádolták meg az amerikai Cornell Egyetem egyik, 21 éves diákját szerdán, miután több internetes bejegyzésben zsidó hallgatótársai meggyilkolását helyezte kilátásba.

Patrick Dai, a New York államban működő elitegyetem mérnök hallgatója, akit kedden vettek őrizetbe, gyilkossággal fenyegetett "zsidó nőket, gyerekeket és férfiakat, akik megjelennek az egyetem területén", valamint célpontként jelölte meg az egyetemen tanuló zsidó diákok gyülekezőhelyét, egy kóser étkezőhelyet.

A gyanúsított a fenyegetéseket egyebek között olyan címszavak alatt tette közzé, mint "dicsőséges Hamász", "Sieg Heil" és "megölni zsidókat".

Az egyetemi hallgató szülei amerikai médiumok megkeresésére azt mondták, hogy fiuk súlyos depresszióval küzd, és letartóztatása előtt az öngyilkosság szélén állt.

Patrick Dait szövetségi hatóságok kezdeményezésére vették őrizetbe kedden, és első bírósági meghallgatását szerdán tartották.

A Cornell Egyetemen történt eset nyomozásába bekapcsolódott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrorellenes egysége, New York állam rendőrsége, valamint a Cornell Egyetem rendőrsége is.

Az Ithaca városban működő felsőoktatási intézmény mintegy 21 ezer hallgatója között több mint háromezer zsidó diák van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!