Izraeli-palesztin - Megérkezett Bukarestbe a Gázai övezetből evakuált román állampolgárok újabb csoportja

Külföld, 2023.11.14

Megérkezett Bukarestbe kedden hajnalban a Gázai övezetből evakuált román állampolgárok és családtagjaik egy újabb, 86 tagú csoportja - közölte a román külügyminisztérium (MAE).

A menekültek szombaton lépték át a határt a rafahi átkelőnél, ahonnan a MAE válságstábjának mobil egységei Kairóba kísérték őket. A csoportot a Tarom nemzeti légitársaság egy különjárata szállította Egyiptomból Romániába.

A válságstáb folytatja a párbeszédet az izraeli és az egyiptomi hatóságokkal annak érdekében, hogy megkönnyítse a többi román állampolgár és családtagjaik evakuálását a Gázai övezetből, a helyszíni fejlemények és az érintett felekkel kötött megállapodások függvényében - írta a MAE.

A tárca szerint eddig 220 menekültet juttattak a Gázai övezetből Romániába az evakuálásukat kérő román állampolgárok és családtagjaik közül.

Az első 93, Gázából menekült román állampolgár - akiket Marcel Ciolacu miniszterelnök személyesen kísért Egyiptomból Romániába - múlt szerdán, a második, 41 tagú csoport pedig szombaton érkezett Bukarestbe. A román hatóságok korábbi közlése szerint több mint 300 román állampolgár kért tőlük segítséget, hogy elhagyhassa a Gázai övezetet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!