Izraeli-palesztin - Olaf Scholz és Emmanuel Macron hazájuk szolidaritásáról biztosította Izraelt

Külföld, 2023.10.09

Németország és Franciaország együtt, vállt vállnak vetve kiáll a támadás alatt álló Izrael mellett - mondta Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök hétfőn Hamburgban.

A német és a francia kormány kétnapos közös tanácskozásának kezdete előtt tett közös sajtónyilatkozatban Olaf Scholz a Hamász palesztin szélsőséges iszlamista szervezet Izrael elleni támadását barbárságnak nevezve kijelentette, hogy "a terror nem fog győzni, a gyűlölet nem fog diadalmaskodni és az erőszak nem kerekedik felül".

Izrael megvédi polgárait, Németország és Franciaország pedig kiáll mellette - tette hozzá a német kancellár, kiemelve, hogy Izrael biztonsága német államérdek.

Ismertette, hogy hétfő este francia vendégével együtt telefonkonferenciát tartanak Joe Biden amerikai elnökkel és Rishi Sunak brit kormányfővel. Mint mondta, mind a négy ország közös meggyőződése, hogy a Hamász támadásából nem lehet az egész közel-keleti térségben szétterjedő "futótűz", ezért senkinek sem szabad "tovább szítani a terrort".

Emmanuel Macron aláhúzta, hogy hazája és Németország teljes szolidaritást vállal Izraellel, és közös feladatnak tekinti a terrorizmus elleni harcot. Hozzátette: az amerikai elnököt és a brit kormányfőt bevonva beszélik meg, hogy milyen lépéseket tegyenek "ebben a drámai helyzetben".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!