Izraeli-palesztin - Őrizetbe vették a palesztin diákok elleni támadás gyanúsítottját Vermont államban

Külföld, 2023.11.27

Őrizetbe vették a palesztin diákok ellen Vermont államban szombat este elkövetett támadás gyanúsítottját, egy 48 éves férfit - közölte Burlington város rendőrsége.

A gyanúsított Jason J. Eaton, egy helybéli férfi, akit a bejelentés szerint helyi idő szerint vasárnap délután fogtak el, miután a hatóságok bizonyítékok után kutatva átvizsgálták a pisztolyos támadás közelében fekvő lakását.

A férfi első bírósági meghallgatása hétfőn lesz, a támadás indítékát egyelőre nem közölték.

Szombaton az esti órákban három palesztin származású diákot ért lőfegyveres támadás Vermont állam egyetemének közelében.

Burlington rendőrfőnökének közlése szerint a három fiatal férfi egy Hálaadás alkalmából szervezett összejövetelre tartott, amikor a fegyveres szó nélkül, egy pisztolyból tüzet nyitott, majd elmenekült.

Jon Murad rendőrségi vezető korábbi közlése szerint két sérült állapota stabil, a harmadik férfi súlyosabb sebesülést szenvedett. Az incidens körülményeivel kapcsolatban az is elhangzott, hogy az áldozatok közül kettő palesztin sálat viselt.

Mindhárom áldozat palesztin származású egyetemi hallgató, ketten amerikai állampolgárok, a harmadik érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

A rendőrparancsnok vasárnap elmondta, hogy a szövetségi hatóságokkal is kapcsolatban van, és, amennyiben bebizonyosodik, hogy gyűlöletbűncselekmény történt, akkor ebben az irányban intézkednek.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is jelezte még vasárnap, hogy készen áll bekapcsolódni a vizsgálatba, amennyiben megállapítást nyer, hogy szövetségi szintű bűncselekményről van szó.

Vermont állam kormányzója, Phil Scott tragédiának nevezte a történteket, és egységet sürgetett, és óvott attól, hogy az eset további gyűlöletet váltson ki és még inkább megossza államának polgárait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!