Íjász Európa-bajnokság - Balogh Mátyás magabiztos győzelemmel a 32 közé jutott

Külföld, 2024.05.09

A tokiói olimpikon Balogh Mátyás megnyerte első kieséses mérkőzését és bejutott a legjobb 32 közé csütörtökön az íjászok Európa-bajnokságán, Essenben.

Az olimpiai kategóriában szereplő 24 éves magyar sportoló a szerdai rangsorolóban 672 körös eredménnyel a 91 fős mezőny 16. helyét szerezte meg, így a kieséses tábla első körében nem kellett pályára lépnie.

A második fordulóban, a csonka 64-es táblán - melyen a szerdai első nyolc íjász még nem lőtt - a rangsorolóban 64. román Mario Timpuval mérkőzött meg Balogh.

A kieséses párharcokban minden körben három-három nyilat lőnek ki a versenyzők és a jobb összeredményt elérő íjász két ponttal gazdagodik, míg döntetlen esetén egy-egy pont jár a feleknek, a győzelemhez pedig hat pontot kell elérni.

Balogh egyértelmű favoritként kezdte a mérkőzést, de az elején a magyar íjász még nem volt elég pontos. A nyitó körben a román 30 kört ért el, míg a magyar 27-et (0-2), majd a második sorozat első két-két lövése után az ellenfél 18-17-re vezetett és nagyon közel került a 4-0-hoz, harmadik lövésére azonban óriásit hibázott, vesszője a 2 körös sávban csapódott a táblába, Balogh Mátyásnak így egy 8-as és ezáltal egy kifejezetten visszafogott, 25 körös sorozat is elég volt a győzelemhez.

Az egyenlítés vélhetőleg megnyugtatta a magyar íjászt, mert a harmadik sorozatban már két tizest is lőtt és 28-27-re nyert (4-2), majd a negyedikben mindhárom lövése a tábla közepében landolt és 30-28-as részsikerrel lezárta a mérkőzést.

Az olimpiai kategória versenye pénteken reggel folytatódik Essenben, ahol Balogh Mátyás a francia Jean-Charles Valladont-nal csap össze a nyolcaddöntőbe jutásért.

Csütörtökön a csigások kategóriája kieséses szakaszának első két fordulóját rendezik még meg, melyben Elekes Gergő már az első, míg Szijártó László a második fordulóban kezd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!