Kedvező első negyedévet zárt a Vienna Insurance Group osztrák biztosító

Külföld, 2017.05.24

Nőtt az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) adózás előtti nyeresége az idei első három hónapban, az előző évinél magasabb díjbevétel mellett - áll a VIG eredmény-beszámolójában, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.

A 2016-os üzleti év kedvező eredményei után a Vienna Insurance Group 2017 első negyedévében is pozitív folyamatokról számolt be. Díjbevétele január-márciusban 2,72 milliárd euró volt, ami 0,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

Ez a növekedés jelentősnek mondható, tekintettel az egyszeri díjas életbiztosításoknál tanúsított, tudatosan visszafogott piaci jelenlétre - magyarázza a VIG a közleményében. A konszern az egyszeri díjak nélkül 4,2 százalékos díjnövekedést ért el.

A cég adózás előtt profitja 110 millió eurót tett ki, 22,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A VIG-nél a költségek és a kártérítések aránya a bevételhez képest (combined ratio) 0,9 százalékponttal, 96,9 százalékra javult.

Az idén április végén bejelentették, hogy egyesül a Vienna Insurance Group (VIG) három magyar biztosítótársasága, az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító. A 2018. január elsejével tervezett egyesülést követően Union néven működő társaság az ötödik legnagyobb szereplő lesz a magyarországi életbiztosítási piacon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!