Kínát is elérte a Haikui tájfun

Külföld, 2023.09.05

Jelentős fennakadásokat okoztak Dél-Kínában a Haikui tájfun okozta heves esőzések és erős széllökések, miután a tájfun kedd reggel elérte a kínai szárazföldet - jelentette a kínai állami média.

Az állami tévé híradása szerint Fucsou nagyváros közelében egy tűzoltóautó nyolc emberrel a fedélzetén egy folyóba zuhant. Három embert kimentettek, de a hatóságok szerint öt embert még mindig keresnek, a mentés folyamatban van.

A Haikui, az idei tizenegyedik nevesített vihar, a dél-kínai Fucsien és Kuangtung tartományt érintette - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

Az iskolák és óvodák elővigyázatosságból kedden egyes területeken zárva maradtak.

A kínai szárazföld elérése előtt a Haikui először Tajvan felett haladt el, ahol a tajvani vészhelyzeti központ hétfői jelentése szerint több mint 100 ezer ember megsérült, és mintegy 260 ezer háztartásban nem volt áram, továbbá körülbelül 8 ezer lakosnak kellett elhagynia az otthonát.

A Hszinhua jelentése szerint kuangtungi meteorológusok arra számítanak, hogy a tájfun a szárazföld fölött nyugat felé halad tovább és gyengülni fog.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!