Krími kormányzat: eladták az ukrán elnök feleségének krími lakását

Külföld, 2023.10.30

Árverésen eladták hétfőn Olena Zelenszka, az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij feleségének az elcsatolt Krím félszigeten lévő lakását, amelyet már ezt megelőzően államosítottak - hozta nyilvánosságra a krími "ingatlanügyi minisztérium" sajtószolgálata.

A RIA Novosztyi orosz hírportál beszámolója szerint Vlagyimir Konsztantyinov, a Krími Államtanács elnöke elmondta, hogy a bevételt elsősorban az Ukrajna elleni háború résztvevőinek és családjaiknak támogatására, ezen túlmenően pedig a félsziget városainak és régióinak fejlesztésére fordítják. A vevő 44,356 millió rubelt (166 millió forintot) fizetett érte.

A penthouse jellegű lakás - amely Olena Zelenszka nevén volt - a Krím déli partvidékén lévő Livagyija településen egy lakóparkban található, 119,5 négyzetméter alapterületű. Az ötödik emeleten helyezkedik el, erkélyéről kilátás nyílik a Fekete-tengerre, valamint a Livagyija-palotára és annak kertjére.

Zelenszkij a 2020-as vagyonnyilatkozatában feltüntette az ingatlant. Az Obozrevatyel ukrán hírportál emlékeztetett arra, hogy a házat parkolóhellyel együtt még a félsziget orosz elcsatolása és Zelenszkij elnöki kinevezése előtt, 2013-ban vásárolta meg a Zelenszkij család. Árát akkor 1,3 millió hrivnyára (akkori árfolyamon 36,8 millió forintra) becsülték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!