Megszakadt az áramellátás több mint ezer ukrajnai településen a zord időjárás miatt

Külföld, 2024.01.09

Ukrajnában a napok óta tartó zord téli időjárás miatt 1025 településen megszakadt az áramellátás - közölte az ukrán energetikai minisztérium kedden a Telegram közösségi oldalon.

A viharos szél és a vezetékek eljegesedése miatt az áramkimaradás leginkább a keleti dnyipropetrovszki régiót, a déli Odessza és Mikolajiv megyéket, valamint az ország középső részében lévő kirovohradi területet sújtja.

A közlemény szerint a dnyipropetrovszki régióban 324 településen csaknem 29 ezer fogyasztó van áramellátás nélkül. Odessza megyében 268, a mikolajivi régióban 215, a kirovohradiban pedig 146 településen nincs áramszolgáltatás. Ezen felül áramkimaradások sújtják Zaporizzsja megye 59 települését, a herszoni régióban 14, Csernyihiv megyében kilenc és Csernyivci megyében nyolc települést.

A tárca kiemelte, hogy az érintett régiókban éjjel-nappal dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai, a kárelhárítást azonban jeges útszakaszok nehezítik.

Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai igazgatásának vezetője a Telegramon arról is tájékoztatott, hogy a fagyok miatt meghibásodtak a lakosságot vízzel ellátó generátorok a megyeszékhely körzetében. A probléma különösen a Herszon melletti Antonyivka települést érinti, amelyet az orosz erők folyamatosan ágyútűz alatt tartanak, így ott lehetetlen a javítási munkálatokat elvégezni - írta a városvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!