Méltatta a keresztény felekezetek társadalmi szerepét az orosz elnök

Külföld, 2024.05.05

Méltatta az ortodox egyház és más keresztény felekezetek társadalmi szerepét Vlagyimir Putyin orosz elnök az ortodox húsvét alkalmából vasárnap a Kreml honlapján közzétett üdvözlőtáviratában.

"Fontos kiemelni az orosz ortodox egyház és más keresztény felekezetek kreatív és gyümölcsöző munkáját, amelynek célja gazdag történelmi, kulturális és szellemi örökségünk megőrzése, a család intézményének megerősítése, a fiatalok nevelése, valamint az olyan maradandó értékek és erkölcsi irányelvek megerősítése a társadalomban, mint a felebaráti szeretet, az irgalom és az együttérzés. A lelkipásztorok mindig is együtt voltak az emberekkel. És ma, a súlyos kihívások közepette a keresztény vallási szervezetek hatékony, önzetlen segítséget nyújtanak azoknak, akiknek támogatásra és odafigyelésre van szükségük" - állt az államfői az üdvözletben.

"Ma külön imádkozunk orosz országunkért, amely nehéz, talán bizonyos értelemben sorsdöntő megpróbáltatásokon megy keresztül. Kérjük az Urat, hogy védje meg országunk szent határait" - mondta Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája a Megváltó Krisztus székesegyházban megtartott húsvét éjszakai liturgia utáni prédikációjában.

A pátriárka azt is hangoztatta, hogy ma a híveknek imádkozniuk kell "a hatóságokért és a hadseregért" is, valamint azokért, akik ma, a sokak számára békés időszakban "nemcsak az egészségüket, hanem az életüket is elveszítik a haza védelmében".

Kirill reményét fejezte ki, hogy az Úr megállítja az Oroszország és Ukrajna közötti "testvérháborút", és hogy a jelenlegi nehéz megpróbáltatások által tovább erősödik az emberek hite és Istenbe vetett reménye.

Az éjjeli liturgián az államfő is jelen volt, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester társaságában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!