Moszkva kiutasította az észt nagykövetség egyik alkalmazottját

Külföld, 2024.04.17

Bekérették az észt ideiglenes ügyvivőt az orosz külügyminisztériumba és közölték vele, hogy Moszkva ellenintézkedésként kiutasítja a balti ország nagykövetsége egyik alkalmazottját - közölte szerdán az orosz külügyi tárca.

"A kölcsönösség elve alapján bejelentetett, hogy a moszkvai észt nagykövetség egyik diplomáciai alkalmazottja kiutasíttatik Oroszországból. Az észt fél tudomására hozatott, hogy ellenséges tevékenysége mindig meg fogja kapni a megfelelő választ" - hangzott a minisztérium által kiadott tájékoztatás.

Az orosz diplomáciai tárca emellett határozott tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy március 19-én a tallinni orosz nagykövetség egyik diplomatáját indoklás nélkül nemkívánatos személlyé nyilvánították.

A Postimees című észt napilap március 19-én idézte a tallinni külügyminisztériumot, miszerint az orosz nagykövetség egyik tisztviselőjét persona non gratává nyilvánították. Az újság szerint Tallinn azzal vádolta meg Moszkvát, hogy lépései a köztársaság függetlensége és szuverenitása ellen irányultak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!