Moszkva a "nem kívánatos" szervezetek oldalainak eltávolítását követeli több közösségi médiumtól

Külföld, 2017.12.13

Az Oroszországban nem kívánatosnak minősített szervezetek oldalainak eltávolítására szólított fel több közösségi médiumot az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) - közölte szerdán Alekszandr Zsarov, a hatóság vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

Zsarov nem nevezte meg az érintett közösségi szolgáltatókat, de sajtóértesülések szerint közöttük van a Twitter is. A Mihail Hodorkovszkij által alapított és finanszírozott Nyitott Oroszország sajtószolgálata szerint a Twittert a Roszkomnadzor blokkolással fenyegette meg, amennyiben nem távolítja el az ellenzéki mozgalom oldalait.

Zsarov erről a lehetőségről nem beszélt a TASZSZ-nak, de elmondta, hogy az általa irányított hatóság levelezésben áll közösségi szolgáltatókkal. A Roszkomnadzor kedden tiltotta le a Nyitott Oroszország mozgalom honlapjának hozzáférhetőségét.

Az indoklás szerint a tájékoztatási és információtechnikai törvény előírja az azokhoz a honlapokhoz való hozzáférés blokkolását, amelyek tömeges rendbontásra, szélsőséges tevékenységre, törvényellenesen megtartandó tömegrendezvényekre hívnak fel, vagy amelyeken az Oroszországban betiltott külföldi vagy nemzetközi nem kormányzati szervezetek anyagait közlik.

A főügyészség egyébként arra kérte a hatóságot, hogy tiltsa le mind a tizenegy, Oroszországban nem kívánatosnak minősített szervezet weboldalait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!