Moszkva: az amerikai külügyminisztérium munkatársai behatoltak a decemberben lefoglalt orosz diplomáciai ingatlanokba is

Külföld, 2017.09.03

Az amerikai külügyminisztérium elismerte, hogy munkatársai behatoltak a decemberben lefoglalt orosz diplomáciai ingatlanokba is - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő vasárnap a Rosszija 1 tévécsatornának nyilatkozva.

Zahavora emlékeztetett rá, hogy decemberben, amikor az Obama-kormány az amerikai elnökválasztási küzdelembe történt állítólagos orosz beavatkozásra hivatkozva kiutasított az Egyesült Államokból 35 orosz diplomatát, egyúttal zár alá vett két orosz diplomáciai tulajdonban lévő épületet is, New York és Maryland államban. Az amerikai külügyminisztérium az orosz szóvivő szerint megerősítette, hogy biztonsági okokból behatoltak az ingatlanokba.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő vasárnap a Kreml mély sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az orosz diplomáciai épületek átkutatásával Washington szerinte megsértette a nemzetközi jogot, ami a kétoldalú kapcsolatok további romlásához vezet. Az orosz külügyminisztérium korábban "ellenséges cselekedetként" értékelte a történteket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!