Navalnij - Orosz kémfőnök: Navalnij természetes halállal halt meg

Külföld, 2024.03.05

Természetes halállal halt meg a börtönben Alekszej Navalnij ellenzéki politikus - jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója kedden a Szolovjov LIVE médiacsatornán.

Nariskin arra a kérdésre válaszolva, hogy lehet-e köze Navalnij halálához nyugati erőknek, kijelentette: "Nem hiszem, hogy ez valami különleges összeesküvés lenne, de sajnos az embereknek van egy tulajdonságuk: előbb-utóbb véget ér az életük, meghalnak". "Navalnij a saját halálával halt meg, igen" - mondta az orosz kémfőnök.

Nariskin undorítónak, de előre várhatónak nevezte, hogy a Nyugat "ilyen sátáni táncot rendez Navalnij koporsója körül".

"Ez erkölcstelen, alantas és szégyentelen. És ezek az emberek oktattak bennünket" - jelentette ki.

Alekszej Navalnij február 16-án, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 évi büntetését töltötte. A Kreml tagadja, hogy az orosz államnak vagy Vlagyimir Putyin elnöknek köze lett volna a halálához. Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) tájékoztatása szerint a bebörtönzött politikus séta után hirtelen rosszul lett, eszméletét vesztette és meghalt. Az orosz Nyomozó Bizottság a halálesettel kapcsolatban vizsgálatot indított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!