Német választások - Rajoy: Európának erős Németországra van szüksége

Külföld, 2017.09.25

Európának erős Németországra van szüksége, amely elkötelezett az Európai Unió megerősítése mellett - hangsúlyozta Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök Angela Merkel német kancellárnak írt hivatalos levelében, amelyben gratulált a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elért győzelemhez.

"Európa egészének szüksége van egy erős, az Európai Unió megerősítése mellett elkötelezett Németországra, amely alapvető forrása jólétünknek" - fogalmazott a spanyol kormányfő, aki szerint a német választási eredmény erőteljes ösztönzést jelent az európai integrációs projekt folytatásához.

Mint írta, szavazatával a német társadalom nemcsak a kancellár támogatását újította meg, hanem bizalmát egy "erős, egységes, versenyképes, szolidáris és fejlődő Európában".

Mariano Rajoy reményét fejezte ki, hogy ez a győzelem elősegíti a kiváló spanyol-német kapcsolatok, továbbá a különböző nemzetközi fórumokon a stratégiai egyetértés megerősítését.

Hozzátette: a spanyol kormányban Merkel szilárd szövetségesre számíthat.

A spanyol miniszterelnök a hivatalos levelet megelőzően nyilvános Twitter-üzenetben is gratulált Angela Merkelnek.

"Egy erős Németország egy jobb Európában" - írta a kormányfő, aki egyben az Európai Néppárthoz tartozó spanyol konzervatív Néppárt (PP) elnöke. Ehhez a pártcsoporthoz tartozik a német választási győztes CDU/CSU is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!