Nőnap - Járóka Lívia: megvédjük a nők jogait és méltóságát

Külföld, 2024.03.08

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői minden nap a nők és lányok jogainak és méltóságának védelméért dolgoznak az EP-ben, és minden lehetséges alkalommal kiállnak az erre veszélyt jelentő, a nemi identitást eltörölni törekvő baloldali-liberális képviselők genderideológiai törekvéseivel szemben - jelentette ki Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője a nemzetközi nőnap alkalmából pénteken.

Járóka Lívia az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Parlament nőjogi bizottsága a nemzeti parlamentekkel együttműködve a nők sportban való részvételéről és a rájuk irányuló figyelemről szóló parlamentközi bizottsági ülést szervezett. Az ülésen az EP-képviselő felhívta a figyelmet a fiatal lányokat célzó sportprogramok jelentőségére az integrációban, valamint a roma nők aktív politikai szerepvállalásának fontosságára.

"A sport nem csak egy hobbi, a sportprogramokban kiemelkedő lehetőségek nyílnak a hátrányos helyzetben élő fiatalok bevonására. A sport egy olyan közös nyelv, melyet mindannyian megértünk kulturális különbségek, sztereotípiák nélkül" - fogalmazott Járóka Lívia, majd hozzátette: a nemzetközi nőnap jó alkalom arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a nők helyzetének jelenlegi kihívásaira, a roma nőket érintő nehézségekre.

"Az EP képviselőinek 39,8 százaléka nő, ebből a roma nőket ketten képviseljük. Fontos, hogy Európa legnagyobb és legdiszkrimináltabb kisebbségének és a roma nők jogainak jelentős képviseletet tudjunk biztosítani. Brüsszelben változás kell" - zárta gondolatait a fideszes politikus.

A nemzetközi nőnapot 1911-ben ünnepelték meg először, 1913 óta pedig március 8-án tartják. Az ENSZ Közgyűlése 1977-ben tette hivatalos ünneppé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!