Orosz elnökválasztás - Lengyel külügyi vezető: nem meglepő Putyin győzelme

Külföld, 2018.03.19

    Varsó, 2018. március 19., hétfő (MTI)  - A vasárnapi orosz elnökválasztás eredménye nem okozhatott meglepetést senkinek,  nemcsak "a nagyon sok manipuláció és politikai diszkrimináció" miatt, hanem azért sem, mert Vlagyimir Putyin elnök "bizonyára többségi támogatást élvez az oroszoknál" - jelentette ki Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes hétfőn az RMF FM lengyel kereskedelmi rádióban.

"Feltételezem, hogy Putyin elnök a teljesen demokratikus választásokat is megnyerné" - mondta Szymanski, megjegyezve egyúttal: "az ilyen vezetők ilyenkor választási szabálytalanságokhoz is folyamodnak", emiatt az oroszországi választásokat ma "komolyan senki sem tekintheti demokratikusnak".

A lengyel külügyminisztérium vasárnap esti hivatalos közleményében törvénytelennek minősítette, hogy a Moszkva által négy éve Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten is megtartották az orosz elnökválasztást. A dokumentum Ukrajna területi egysége mellett áll ki, felidézve, hogy Lengyelország az egész euroatlanti közösséggel együtt "határozottan ellenzi Oroszoroszág Ukrajnával szembeni lépéseit".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!