Orosz külügy: Trump szerdán fogadja Lavrovot

Külföld, 2017.05.10

Donald Trump amerikai elnök Washingtonban fogadja Szergej Lavrov orosz külügyminisztert - erősítette meg szerdán az orosz diplomáciai tárca.

"Igen, tervezünk egy találkozót az Egyesült Államok elnökével" - idézte a TASZSZ hírügynökség a névtelenül nyilatkozó diplomáciai forrását.

Ez lesz az eddigi legmagasabb szintű találkozó a két fél között Donald Trump hivatalba lépése óta. Az amerikai elnök és az orosz külügyminiszter tanácskozása a Fehér Ház Moszkvában idézett tájékoztatása szerint közép-európai idő szerint 16 óra 30 perckor kezdődik.

Lavrov háromnapos munkalátogatásra érkezett az Egyesült Államokba, ahol szerdán - mielőtt Trumppal találkozna - tárgyalásokat folytat Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel is, majd csütörtöktől részt vesz az Északi-sarkvidéki Tanács külügyminisztereinek alaszkai tanácskozásán.

A kétoldalú washingtoni tárgyalások homlokterében a várakozások szerint a szíriai válság rendezésének, valamint a Moszkva és Washington közötti feszült viszonynak a kérdései állnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!