Orosz védelmi miniszter: korszerűsítik az orosz nyugati katonai körzet felszereltségét

Külföld, 2017.10.27

Az év végéig 1800 egységnyi új és korszerűsített hadfelszerelést kapnak az orosz nyugati katonai körzet egységei, összehangolva a szükséges tároló és kiszolgáló infrastruktúra kiépítésével - jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken Moszkvában.

Mint mondta, ezzel együtt különös hangsúlyt kap a személyi állomány és a parancsnoki szervek felkészítése.

Az intézkedést a miniszter azzal indokolta, hogy Oroszország nyugati határánál "feszült a katonapolitikai helyzet", és hogy a tendencia a kiéleződés felé halad.

Sojgu emlékeztetett, hogy a balti államokba és Lengyelországba a NATO négy többnemzetiségű taktikai zászlóaljat vezényelt, amelyek összlétszáma 5 ezer ember. Ezenfelül Lengyelországban és Németországban az amerikai szárazföldi erők egy páncélos és egy légi dandárja állomásozik. Emlékeztetett rá, hogy Kelet-Európában kiépülőfélben vannak az amerikai rakétavédelmi rendszer elemei.

A tárcavezető kifogásolta, hogy a NATO növeli hadgyakorlatai intenzitását és méreteit. Mint mondta, a szövetség csak az elmúlt három hónap alatt több mint 30 gyakorlatot hajtott végre Kelet-Európában és a Baltikum területén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!