Osztrák jégkorongliga - Nem jutott elődöntőbe a Fehérvár

Külföld, 2024.03.16

Nem jutott elődöntőbe a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában, miután a negyeddöntő utolsó, hetedik mérkőzésén 4-1-re kikapott a vendég olasz Pustertal Wölfétől.



Negyeddöntő, 7. mérkőzés: Hydro Fehérvár AV19-HC Pustertal Wölfe (olasz) 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzője: Leavens (21.)

A párharcot 4-3-as összesítéssel a Pustertal nyerte.


Az elődöntő első hat találkozóján rendre hazai siker született, a sorozat folytatódása elődöntőt ért volna a Fehérvárnak, amely az alapszakaszt az előkelő második helyen zárta, ezzel kivívta azt is, hogy a 2024/25-ös kiírásban a Bajnokok Ligájában is szerepelhessen.

Gyorsan emberelőnybe került a Volán, ám a kapuvas kisegítette a vendégeket. Azonos létszámban óvatos volt mindkét fél, hiszen nagy volt a tét, egyik csapat sem akart hibázni. Amikor viszont az olaszok emberelőnybe kerültek Terbócs István gáncsolása miatt, változott az állás: a 18. percben David Morley tette bele ütőjét egy erős centerezésbe, a pakk pedig a léc alá vágódott. Rögtön ezután Olivier Roy lábbal védett bravúrral, így maradt a minimális Pustertal-előny.

A második harmad gyors hazai góllal indult: a szünet után 46 másodperccel Daniel Leavens értékesítette az emberelőnyt. Ezen az estén a fór valóban előny volt, mert a meccs derekán a vendégek újabb gólt szereztek létszámfölényben Zach Sill révén ugyancsak "beleérős" módon. Ebben a szakaszban jobban összpontosított a Wölfe, Jason Akeson látványos cselsorozat után tört be a kapu elé, és nem hibázott.

A záró harmadban szinte "ráborította" a pályát a Fehérvár a riválisra, a szurkolók teljes erővel buzdították kedvenceiket. A Pustertal védelme hősiesen állta a rohamokat Jacob Smith kapussal a főszerepben. Egy ellentámadásból Christian Kasastul kapásból mattolta Roy-t, eldöntve ezzel a meccset és a továbbjutást.

A Magyar Kupa-győztes csapatnak ez volt az utolsó tétmérkőzése az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, mert a következő idényben már az új Alba Aréna lesz az otthona.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!