Öt orosz régió vezetői posztján jelentettek be cserét

Külföld, 2022.05.10

Négy orosz régió vezetője jelentette be kedden távozását, egy pedig azt közölte, hogy nem jelölteti magát újra.

A lemondását Tomszk, Kirov, és Szaratov megye kormányzója, valamint Mari Köztársaság vezetője jelentette be, Rjazany megye kormányzója pedig azt közölte, hogy nem jelölteti magát második ciklusra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd este Tomszk megyében Szergej Zsvácskin helyére Vlagyimir Mazurt, Kirov megyében Igor Vasziljevére Alekszandr Szokolovot, Szaratov megyében Valerij Radajevére Roman Buszargint, Rjazany megyében Nyikolaj Ljubimov helyére Pavel Malkovot, Mariföldön pedig Alekszadr Jesztyifejevére Jurij Zajcevet nevezte ki ügyvezetőnek.

A regionális vezetők lemondásukat hivatalosan egyebek között életkorukkal vagy azzal indokolták, hogy két betöltött mandátum után nem maradhatnak hivatalban. Zsvacskin és Radajev tíz éve töltötte be posztját, a többiek pedig az első ciklusukat töltötték.

Az ellenzéki Telegram-csatornákon és a külföldön szerkeszett sajtóban találgatások jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy nem az érintetteknek az ukrajnai háborúval és annak következményeivel szembeni fenntartásai váltották-e ki a személycseréket. Ugyanakkor az elmúlt években nem ez volt az első eset, hogy Putyin csoportos vezetőváltást hajtott végre régiók élén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!