Pentagon: a miniszter nagyobb jogköre önmagában nem jelent csapatnövelést Afganisztánban

Külföld, 2017.06.15

Az amerikai  Pentagon (védelmi minisztérium) szerdán bejelentette, hogy a miniszter kiszélesített jogköre önmagában még nem jelent csapatnövelést Afganisztánban.

A védelmi tárca vezetője, James Mattis szerdán este kiadott közleményében hangsúlyozta: jogkörének kiterjesztése megkönnyíti ugyan az amerikai hadsereg számára, hogy mozgékonyabb legyen, ám a Trump elnök által adott felhatalmazás nem azt jelenti, hogy a miniszter máris megnöveli az Afganisztánban állomásozó amerikai katonák létszámát.

Donald Trump elnök szerdán Mattis miniszterre ruházta az afganisztáni csapatnövelés ügyében a döntési jogkört, miután áprilisban már ugyanezt a jogkört az Irakban és Szírában az Iszlám Állam terrorszervezet ellen harcoló amerikai katonák létszámával kapcsolatban is megadta. James Mattis közleménye erre az elnöki határozatra vonatkozik.

A Pentagon vezetője hangsúlyozta: Trump elnök döntése "lehetővé teszi a védelmi minisztériumnak, hogy "megkönnyítsük misszióink munkáját, és alkalmazkodhassunk a gyorsan változó biztonsági helyzethez".

A közleményben James Mattis megismételte, hogy néhány héten belül előterjeszti a Fehér Háznak az új Afganisztán-stratégiát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!