Péter Ferenc lemond az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnökségéről, és újraindul a megyei közgyűlés elnökének tisztségéért

Külföld, 2024.01.31

Újabb mandátumot szerezne az erdélyi Maros megye közgyűlésének élén Péter Ferenc, aki emiatt lemond a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei szervezetének elnökségéről.

Péter Ferenc szerdán, marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján jelentette be szándékát. "Amennyiben a szövetségünk támogatni fog, és megkapjuk a választóink bizalmát, szeretném folytatni a munkát a Maros megyei tanács élén" - mondta az MTI-nek küldött sajtónyilatkozat szerint.

Az Agerpres román hírügynökség beszámolója szerint Péter Ferenc azzal indokolta a politikai tisztségről való lemondását, hogy az idei romániai választások miatt a két tisztség két embert kíván, és nem fogja tudni mindkét szerepet megfelelően betölteni. Közölte: folytatni szeretné a munkát a Maros megyei önkormányzat élén az idei - még bizonytalan időpontú - önkormányzati választások után is, így a következőkben tanácselnöki munkájára összpontosít.

Rámutatott: az idei választási évben az RMDSZ sikerének a kulcsa, hogy nagy erővel kezdje a kampányt. A megyei szervezet elnökének össze kell fognia és irányítania a csapatot, miközben a megyei tanácselnöknek Maros megye fejlesztésével kell foglalkoznia. Mivel egyetlen személyként nem tudja betölteni mindkét szerepet, lehetővé teszi, hogy az RMDSZ másik személyt jelöljen a szervezet élére, aki annak megerősítésére, a kampány koordinációjára és a választók mozgósítására tud összpontosítani. Hozzátette: tapasztalatával továbbra is kész segíteni a munkát.

A Maros megyei politikus hosszú és intenzív választási évre számít. Mint kifejtette, az RMDSZ azt szeretné, ha "erős lenne a hangja" az Európai Parlamentben, a helyi önkormányzatokban és Románia parlamentjében is, hogy ismét kormányra kerülhessen.

"Nyerni akarunk Maros megyében, szervezetünk a legnagyobb az országos szervezetben (RMDSZ) és a legerősebb politikai szervezet Maros megyében" - mondta Péter Ferenc, aki szerint a győzelemhez hatékony munkára, tenni akaró emberekre van szükség.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztségét ideiglenesen Csibi Attila ügyvezető elnök, Erdőszentgyörgy polgármestere tölti be.

Péter Ferenc 2016-ban került az RMDSZ Maros megyei szervezetének élére, legutóbb 2021 decemberében választották újra megyei elnökké. 2000 és 2016 között Szováta polgármestere volt. 2016-ban még a megyei önkormányzati képviselők választották a Maros megyei közgyűlés elnökévé, majd 2020-ban egyéni jelöltként nyert újabb mandátumot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!