Pokolgép robbant egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersinben, tucatnyi sebesült

Külföld, 2017.10.17

Pokolgép robbant kedden egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersin város egyik főutcájában, 12  rendőr  megsebesült - közölte az NTV török hírtelevízió Mersin tartomány kormányzói hivatalára hivatkozva.

Az áldozatok számát a mersini főügyészség is megerősítette.

Rendőri, tűzoltó és mentőegységek érkeztek az incidens helyszínére. A sérülteket kórházba szállították. A kormányzóság közlése szerint egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Merih Ak, az NTV tudósítója élő adásban azt mondta: a támadók egy konténerbe rejtették a robbanószerkezetet és távirányítóval hozták azt működésbe.

Bekir Bozdag kormányszóvivó parlamenti felszólalásában jelezte: Törökország határozott módon folytatja a harcot a terrorizmus ellen. A merénylet elkövetőjeként ugyanakkor egyetlen terrorszervezetet sem nevezett meg a politikus.

A délkelet-törökországi kurd kisebbség függetlenségéért 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) az elmúlt évtizedekben számos pokolgépes támadást hajtott már végre rendőrségi célpontok ellen szerte az országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!