Putyin elégedett a "normandiai négyek táryalásaival

Külföld, 2019.12.09

Elégedetten nyilatkozott a "normandiai négyeknek" a kelet-ukrajnai rendezésről hétfőn megtartott csúcstalálkozója eredményeiről Vlagyimir Putyin orosz elnök.

"Yes, I am happy (Igen, elégedett vagyok)" - jelentette ki angolul a csúcsról tudósító újságíróknak az Elysée palotában az orosz vezető a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel négyszemközt folytatott megbeszélést követően.

Putyin a TASZSZ hírügynökség szerint azt mondta, hogy ukrán hivatali partnerével "jó és gyakorlatias" megbeszélést folytatott.

Az orosz és az ukrán küldöttség azt követően ült le külön tárgyalmi egymással, hogy Putyin, Zelenszkij, Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök két és egy negyed órán át tárgyalt egymással.

Az orosz-ukrán megbeszélés a francia szervezők szerint a tervezett háromnegyed órám helyett másfél órán át tartott. Az utolsó tíz percben a két elnök négyszemközt tárgyalt egymással. A Rosszija 24 tévécsatorna szerint a megbeszélés oroszul zajlott.

Ezt követően a három elnök és a német kancellár munkavacsorára ült össze. A csúcson elért megállapodásokról a tervek szerint sajtótájékoztatót tartott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!