Román Btk-módosítás - Az MPP szerint parlamenti vitának kell megelőznie a büntető jog módosítását

Külföld, 2017.02.02

A Magyar Polgári Párt (MPP) parlamenti képviselői szerint Romániában parlamenti vitának kell megelőznie a büntető jog módosítását.

Biró Zsolt pártelnök és Kulcsár-Terza József képviselő közös közleményben ítélték el, hogy olyan fontos kérdésben, amilyen a büntető törvénykönyv módosítása, az éj leple alatt sürgősségi kormányrendelettel döntött a kormány.

"Elfogadhatatlan, hogy a kabinet a parlamentáris demokráciát mellőzve hozta meg ezt a döntést. Jelen sürgősségi kormányrendelet annál inkább aggályos, mert csupán néhány alkotmánybírósági döntést emel be az új Btk-ba, illetve egyéni érdekeket szolgáló módosításokat is eszközöl" - állapították meg az MPP parlamenti képviselői, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőházi frakciójában fejtik ki tevékenységüket. Meglátásuk szerint a Btk. módosítását parlamenti vitát követően kell elfogadni, oly módon, hogy az Alkotmánybíróság minden eddig meghozott döntésével és a Velencei Bizottság ajánlásaival is összhangba legyen. Az MPP képviselői közölték: a parlamenti vita alkalmával módosító javaslatokat terjesztenek be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!