Romániában egy tehervonat kisiklása miatt ismét megbénult a vasúti közlekedés a Bukarestet Temesvárral összekötő vonalon

Külföld, 2024.01.16

Romániában ismét kisklott egy tehervonat kedd hajnalban az ország déli részén, és eltorlaszolta a Bukarestet Temesvárral összekötő 100-as jelzésű fővonalat, ezért az állami vasúttársaság (CFR) több személyszállító járatát törölték, más szerelvények pedig kerülő úton, több órás késést felhalmozva közlekednek - közölte az Agerpres hírügynökség.

A Global Rail Solutions magánfuvarozóhoz tartozó, Nagyszalonta - Rosiori Nord útvonalon közlekedő, gabonát szállító tehervonat 35 vagonja közül 11 Caracal és Craiova között, a CF Leu állomás bejáratánál siklott ki, ennek következtében több vagon felborult, személyi sérülés azonban nem történt.

A CFR Craiova vasúti műszaki személyzete is segíti a magánfuvarozót a kisiklott és felborult kocsik vágányra való visszahelyezésében, hogy az eltorlaszolt vasúti pályát ismét meg lehessen nyitni. Addig a vonatközlekedés dízelvontatású, alternatív útvonalakon Craiova-Piatra Olt-Caracal között zajlik.

Az újabb vasúti baleset miatt ismét jelentős késést halmozott fel a Bukarest és Budapest között közlekedő Traianus Intercity vonat, amely csaknem 200 perces késéssel érkezett Herkulesfürdőre.

Legutóbb tavaly december 22-én egy mozdony kisiklása miatt bénult meg a közlekedés a romániai 100-as vasúti fővonalon, akkor a Traianus IC több mint hétórás késéssel érkezett Magyarországra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!