Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Elődöntős a női váltó

Külföld, 2024.02.16

Elődöntőbe jutott a női váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók gdanski világkupaversenyének pénteki napján.

A Kónya Zsófia, Somodi Maja, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka alkotta kvartett 3000 méteren a hollandok és az olaszok mögött futamharmadikként az időeredményének köszönhetően lépett a legjobb nyolc közé.

A Bontovics Balázs, Jászapati Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összeállítású férfi stafétának viszont 5000 méteren a népesebb mezőny miatt kevés volt a harmadik hely a dél-koreai és az olasz négyes mögött a továbbjutáshoz, így már biztosan nem tudja megismételni a múlt heti bravúrját, amikor Drezdában harmadik lett. A 2000 méteres vegyes váltónak sem jött össze a továbbjutás, mert Nógrádi, Somodi, Somogyi és Tiborcz a kanadai és az amerikai csapattól elmaradva harmadik lett a horvátok előtt.

Egyéniben négy magyar versenyző öt számban vette sikerrel a pénteki selejtezőket. Legjobban Bontovics szerepelt, aki 1000 méteren negyed-, 1500 méteren pedig elődöntőbe jutott. A férfiaknál a legrövidebb távon Tiborcz Dániel járt sikerrel. A nőknél a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya szintén a sprinttávon jutott negyeddöntőbe, míg Somodi 1500 méteren elődöntőbe lépett. Azok, akik nem jutottak tovább, a reményfutamokban javíthatnak.

Szombaton 500 és 1500 méteren rendezik a végcsatározásokat, illetve a váltók elődöntőire kerül sor, míg vasárnap 500 és 1000 méteren küzdenek a legjobbak, valamint a staféták fináléival zárul majd a program.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!