RÖVIHÍR - Brexit - Davis: az ír határellenőrzés elkerülésének megoldásán még dolgozni kell

Külföld, 2018.03.19

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint "döntő fontosságú" előrelépés, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló, decemberben elfogadott közös állásfoglalás jelentős részét sikerült jogi szövegként átemelni a majdani kilépési megállapodás tervezetébe, de az Észak-Írország és Írország közötti határellenőrzés elkerülésének megoldásán még dolgozni kell.

David Davis nyilatkozatát az általa vezetett minisztérium (DExEU) ismertette hétfőn Londonban, miután a miniszter és Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Brüsszelben bejelentette, hogy több sarkalatos kérdésről, mindenekelőtt a brit kilépést követő átmeneti időszak feltételeiről sikerült megállapodásra jutni.

Davis közölte: az Észak-Írország és Írország közötti határellenőrzés elkerülésének megoldásáról egyelőre nincs megállapodás. A Brexit-miniszter szerint azonban London olyan szoros partneri viszonyt szeretne fenntartani az EU-val, amely nem tesz szükségessé "különleges intézkedéseket".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!