Sajtótájékoztató közben némult el a rangidős amerikai szenátor, de orvosi konzultációt követően folytatta programját

Külföld, 2023.08.31

Orvosi konzultációt követően tudta folytatni hivatalos programját Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus kisebbségi vezetője, aki egy sajtótájékoztató közben lett rosszul helyi idő szerint szerdán.

Kentucky állam 81 éves szenátorát újságírók arról kérdezték, hogy tervezi-e újraindulását a szenátori posztért 2026-ban. A politikus az érdeklődést némán és láthatóan zavarodottan fogadta, majd munkatársai kérdésére, miszerint hallotta-e a feltett kérdést, nem reagált. Kis idő elteltével közölte, hogy már jól van, és folytatódott a tájékoztató.

A szenátor szóvivője később azt közölte, hogy a politikus hirtelen megszédült.

Mitch McConnell az egyik legbefolyásosabb washingtoni politikus, 1985 óta tagja a szenátusnak. Júliusban hasonló helyzetben hallgatott el egy nyilvános eseményen, ahol egy mondatot félbehagyva némult el. Munkatársai akkor szintén hirtelen szédülésre hivatkoztak.

Az újabb eset felhangosította a politikusok életkoráról szóló amerikai közvitát. A hét elején jelent meg az AP-NORC közvélemény-kutatása az elnökválasztáson jelöltként legesélyesebb Joe Biden és Donald Trump megítélésével kapcsolatban. Az augusztus közepén készült felmérésből az derült ki, hogy az idén 81 éves Joe Bident az amerikaiak 77 százaléka tartja túlságosan idősnek ahhoz, hogy újabb négy évet szolgálhasson elnökként. A demokrata párti választók mintegy 70 százaléka szerint is aggodalomra ad okot az elnök életkora. A 77 éves Donald Trump esetében a válaszadók 51 százaléka tartotta aggályosnak az életkort az elnöki feladatok ellátása szempontjából. A republikánus szavazók 29, míg a demokraták 70 százaléka nyilatkozott így a volt elnökkel, a republikánusok legnépszerűbb politikusával kapcsolatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!