Sikkasztás gyanúja miatt házkutatást tartottak az ungvári városi tanácsban és egyes tisztségviselők otthonában

Külföld, 2023.12.20

Költségvetési pénzek elsikkasztásának alapos gyanúja miatt házkutatást tartottak a bűnüldöző szervek az ungvári városi tanács infrastrukturális főosztálya és az önkormányzati közútkezelő kommunális vállalat irodáiban, valamint a gyanúsítottak lakóhelyén - jelentette saját forrásaira hivatkozva az rbc.ua hírportál.

A kiadvány szerint az ügy a helyi költségvetésből származó pénzeszközök elsikkasztására vonatkozik, amelyben a közútkezelő vállalat és az infrastrukturális főosztály is közreműködött.

A hasonló ügyekben jól értesült Vitalij Glagola ungvári újságíró Telegram-csatornáján rendőrségi értesüléseire hivatkozva megnevezte az önkormányzat munkatársait, akiket az elvégzett munkálatok és alapanyagok túlárazásával gyanúsítanak.

Novemberben a bűnüldöző szervek munkatársai házkutatásokat tartottak az ungvári városi tanács irodáiban. Akkor a helyi képviselők határátlépéseinek indokait és körülményeit vizsgálták, mivel a háború ideje alatt csak indokolt esetben engedélyezett a külföldre utazás.

A köztisztviselők határátlépésével kapcsolatos visszaélések miatt Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SZBU) Ungvár polgármesterének, Bohdan Andrijivnek az irodáját is átkutatta - emlékeztetett az rbc.ua hírportál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!