Spontán sztrájkba kezdtek a román kormányalkalmazottak, béremelést követelnek

Külföld, 2024.05.13

Spontán sztrájkba kezdtek a román kormányalkalmazottak, béremelést követelnek - írta hétfőn az economedia.ro az érintett szakszervezet vezetőjét idézve.

A Marcel Ciolacu vezette kabinet több tucat munkatársa vonult hétfő délután a kormány székhelyeként szolgáló Victoria-palota elé, hogy nyomatékot adjon követelésének. Noni Iordache szakszervezeti vezető szerint a kormányalkalmazottak hátrányosan megkülönböztetve érzik magukat, mivel az egyetlen közalkalmazotti kategóriát alkotják, melynél évek óta nem hajtottak végre bérfejlesztést.

"A közigazgatás csúcsát jelentjük, a miniszterelnöki kancelláriáról, a kormányfőtitkárságról, a kormányfő ellenőrző testületéről beszélünk. 2015 óta nem kaptunk béremelést a múlt decemberi 5 százalék kivételével" - idézte az economedia.ro Noni Iordachét.

A szakszervezeti vezető elmondása szerint ennek a közalkalmazotti kategóriának a nettó átlagbére 5000 lej (387 250 forint) körül van. A tiltakozáshoz mintegy 200 kormányalkalmazott csatlakozott -jelentette ki Noni Iordache.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!