Szakértő: Martin Schulz karizmatikus, de nincsen programja

Külföld, 2017.02.10

Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje rendkívül karizmatikus, de a pártelnök Sigmar Gabrielhez hasonlóan "neki sincs programja" - jelentette ki az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Mint mondta, a közelmúltban adott interjúi szerint Schulz a migráció és a külpolitika kérdésében is csak annyit mondott, egyetért Angela Merkel kancellárral, eltérésként pedig olyan közhelyeket említett, mint hogy a jelenleginél nagyobb társadalmi békét és szolidaritást akar.

Számomra felfoghatatlan, hogy Németországnak 2017-ben olyan kancellárja legyen, akinek nyolc általános iskolai osztály a végzettsége - jelentette ki Nógrádi György, megjegyezve, tény ugyanakkor, hogy Schulz "öt nyelven beszél, el lehet róla rengeteg jót mondani".

Szavai szerint az őszi szövetségi választás dönti el, hogy "egy életveszélyes kiskoalíció" jön-e létre a CDU/CSU, a zöldek és a liberálisok részvételével, az SPD a zöldekkel és a kommunista utódpárttal fog-e össze, vagy marad a nagykoalíció.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!