Szóvivő: Kína a Vatikánnal fenntartott kapcsolatok javítására törekszik

Külföld, 2023.09.04

Kína pozitívan áll a Vatikánnal való kapcsolatok javításához - közölte hétfőn a kínai külügyminisztérium, válaszul Ferenc pápa Kínával kapcsolatos üzenetére.

Kína fenntartja a kommunikációt a Vatikánnal - mondta Mao Ning minisztériumi szóvivő a hétfői sajtótájékoztatón válaszolva a nemrég Mongóliába látogató pápával kapcsolatos kérdésre.

Ferenc pápa négynapos mongóliai látogatásának vasárnapi szentmiséjén külön üdvözletét küldte Kínának és a "nemes" kínai nép tagjainak, arra kérve a kínai katolikusokat, hogy legyenek "jó keresztények és jó állampolgárok".

A katolikus egyházfő korábban a vatikáni protokoll értelmében a Mongóliába tartó repülőgép fedélzetéről is küldött üzenetet Hszi Csin-ping kínai elnöknek, jókívánságait fejezte ki, melyet Vang Ven-pin kínai szóvivő "szívélyesnek és jóakaratúnak" tekintett.

Múlt pénteken a szóvivő azt is elmondta, hogy Kína és a Vatikán az elmúlt években fenntartotta a kapcsolatot és Kína kész továbbra is együttműködni a konstruktív párbeszéd folytatásában, a megértés fokozásában, a kölcsönös bizalom kiépítésében a kapcsolatok javításának folyamatában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!