Temesvár mellett figyelmeztető lövésekkel fogtak el egy bevándorlókat szállító embercsempészt

Külföld, 2024.04.07

Autós üldözés és figyelmeztető lövések leadása nyomán fogott el vasárnapra virradó éjszaka a román rendőrség egy afrikai és ázsiai bevándorlókat szállító embercsempészt a temesvári nemzetközi repülőtér közelében.

Román rendőrség Az OpiniaTimisorei.ro hírportál által idézett rendőrségi közlemény szerint az A1-es sztrádán Arad irányából érkező gépkocsit az autópálya-rendőrség próbálta ellenőrzésre megállítani a temesgyarmati (Giarmata) lehajtónál, mivel azonban a járművezető továbbhajtott, üldözőbe vették. Csaknem 20 kilométeres üldözés után a jármű a temesvári repülőtér Győrőd (Ghiroda) melletti körfogalmánál két másik autóval ütközött, majd lesodródott az úttestről, és az árokban állt meg.

A rendőrök elfogták a gépkocsi 24 éves román-moldovai kettős állampolgárságú vezetőjét és az autóban utazó 6 külföldit. Bár a rendőrök kilenc figyelmeztető lövést adtak le, az autó további három utasának sikerült elmenekülnie. Az előállított külföldieket az autópálya-rendőrség átadta a határrendészetnek, amely megállapította, hogy egy egyiptomi, négy szíriai és egy jemeni állampolgárról van szó, valamennyien törvényesen érkeztek Romániába és érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek.

Mivel nem állt meg a rendőri felszólításra és az általa vezetett járműnek nem volt kötelező felelősségbiztosítása, a 24 éves sofőrre 4640 lejes (370 ezer forint) pénzbírságot szabtak ki és hat hónapra bevonták a jogosítványát. Bár az üldözés, lövöldözés és közúti baleset nyomán senki sem sérült meg, gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával bűnvádi eljárás is indult az ügyben, mivel az egyik bevándorlót pánikroham miatt kórházba kellett szállítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!