Teqball-vb - Magyar arany, ezüst és bronz Bangkokban

Külföld, 2023.12.03

Mindhárom fajta éremből szerzett egyet a magyar válogatott a thaiföldi teqball-világbajnokságon.

A bangkoki világversenyen a magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a Bányik Csaba, Katz Balázs duó világbajnok lett. Bányik Ács Krisztinával vegyespárosban is dobogóra állhatott, miután harmadikként zárt ebben a kategóriában. A harmadik világbajnoki medált Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében.

A vb- zárónapján először a női páros elődöntőzött. Péchy és Vicsek nagy csatában 2-1-re nyert a brazil Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes ellen, ezzel bejutott a fináléba, ahol a thaiföldi Suphawadi Wongkhamchan, Jutatip Kuntatong párossal nézett farkasszemet. A hazai környezetben játszó duó végül 2-0-ra nyerte a kategória utolsó meccsét (12-8; 12-6).

A Bányik, Katz férfi páros az elődöntőben 2-0-val lépett túl a Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwon hazai egységen. Ebben a kategóriában magyar-brazil döntő volt, mivel a dél-amerikaiak némi meglepetésre legyőzték a szerbeket az elődöntőben. Bányikék a Rodrigo Bento Medeiros, Matheus Ferraz kettős elleni vb-döntőt 2-0-ra nyerve (12-4; 12-7) szerezték meg a világbajnoki trófeát.

Bányik, oldalán Ács Krisztinával, ugyanakkor elvesztette az elődöntőt a thai Suphawadi Wongkhamchan, Phakpong Dejaroen duóval szemben, a bronzmeccsen azonban győzött a lengyel Alicja Bartnicka, Marek Pokwap kettős ellen 2-1-re (12-5; 8-12; 12-2).

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott, a négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozott érem nélkül.

A hungarikumnak számító, magyar fejlesztésű sportág - első Európán kívüli - világbajnokságán 61 ország 214 teqballosa indult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!