További huszonhét év börtönre ítélték az amerikai sztárügyvédet, aki már kétszeres életfogytig tartó büntetését tölti gyilkosságért

Külföld, 2023.11.29

Dél-Karolina államban további 27 év börtönre ítélték, a fia és felesége elleni gyilkosság miatt már kétszeres életfogytig tartó büntetését töltő Alex Murdaugh egykori sztárügyvédet kedden.

A bíró az állam törvényei alapján tartott bűnper tárgyalásán több mint kéttucat pénzügyi bűncselekmény miatt szabta ki a büntetést Murdaugh-ra, aki ügyvédi praxisában követte el a cselekményeket. A vádak között volt pénzmosás, csalás, adóelkerülés.

A 27 év börtönbüntetés megegyezik azzal a mértékkel, amelynek kiszabását az ügyészek kérték a bírótól, és megfelel annak, hogy Alex Murdaugh a pénzügyi bűncselekményekre vonatkozóan vádalkut kötött az ügyészséggel.

A kommentárok megállapítják, hogy Murdaugh számára azért volt értelme vádalkut kötni a 27 évért, mert a tárgyalás megismétlését kezdeményezte gyilkossági perében eljárási hibákra hivatkozva, és reménykedik abban, hogy sikerül elérni a kétszeres emberölés miatt kiszabott kétszeres, tényleges életfogytig tartó büntetés megsemmisítését.

Alex Murdaugh-t márciusban találták bűnösnek és ítélték el fia és felesége meggyilkolásának vádjával a jelentős közfigyelmet kiváltott tárgyalássorozat után, amit élő közvetítésben követhettek az amerikai nézők.

Murdaugh ügyvédei az ítélethirdetés után magabiztosan nyilatkoztak, és közölték, hogy a jövőben a gyilkossági per megismétlésére koncentrálnak.

Az egyik jogi képviselő újságírók előtt kijelentette, hogy ügyfelével már megbeszéltek egy "golfmérkőzést" 20 év múlva, vagyis amikor a Murdaugh legkorábban szabadlábra kerülhet a pénzügyi bűncselekményekért.

A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a család birtokán történt. A feleség, Maggie Mardaugh és az egyik fiú, Paul Murdaugh halálát lőfegyver okozta. Alex Murdaugh-t a gyilkossági perben fia és felesége meggyilkolásával vádolták, amelynek elkövetését mindvégig tagadta. A Dél-Karolina állam ismert jogász családjának tagja, és vezető jogi irodájának vezetője éveken keresztül vezette félre ügyfeleit, és üzleti partnereit, akiket több millió dollárral károsított meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!